WhatHiFi on testannut Applen HomePod-älykaiuttimen, joka saapuu myyntiin Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Australiassa 9.2. eli kolmen päivän päästä. Kevään aikana HomePodin pitäisi rantautua myös Saksaan ja Ranskaan, mutta Suomeen tulosta ei ole vielä tietoa.

Lehden mielestä kyseessä on selvästi parhaan kuuloinen ja musiikkiorientoitunein tämänhetkisistä älykaiuttimista. Arvosanaksi WhatHiFi lätkäisi täydet viisi tähteä. Basso yltää arvion mukaan pieneksi kaiuttimeksi alas ja siinä on potkua. Matalilla äänenvoimakkuuksillakin kuulokkeet toistavat basson tukevasti, ja toisaalta toisto pysyy hanskassa maksimiäänenvoimakkuudellakin. Miinuspuolena äänessä on keskialueen epämääräisyys parhaisiin verrokkeihin verrattuna.

HomePod analysoi kuunteluympäristöä ja korjaa automaattisesti äänentoiston sen perusteella. Kaiutin tunnistaa liikkeen kiihtyvyysanturin avulla ja tekee korjaukset vain jos sitä on siirretty. Se myös mukautuu soitettavaan musiikkiin, WhatHiFin mukaan onnistuneesti. Monihuoneominaisuutta ei ole vielä käytössä, mistä tulee satikutia. Stereotoistoa varten pitää myöskin vielä odottaa Airplay 2:sta.

Miinusta tulee myös siitä, että HomePod on kovin Apple-keskeinen. Saadakseen laitteesta jotain irti täytyy oletussuoratoistopalveluna olla Apple Music. Asetuksia ei myöskään pääse tekemään ilman iOS-laitetta, eikä HomePodissa ole bluetooth-yhteyttä. Osa asetuksista löytyy Home-sovelluksesta, mutta toiston hallinta tapahtuu Apple Music -sovelluksessa, pitkälti äänikomennoilla. HomeKit yhteensopivien älykotilaitteiden ohjaus onnistuu myös.

Siri-puheohjauksen toimivuutta luonnehditaan yllättävän hyväksi ja musiikkisuosituksia osuviksi, mikä tekee puheohjauksen käyttämisestä kilpailijoita mukavamman kokemuksen. Se ymmärtää melko monimutkaiakin musiikkitoiveita, ja kommunikointia luonnehditaan englannin kielellä luontevaksi. Moitetta tulee kuitenkin siitä, että liiankin moni asia tapahtuu pelkän puheohjauksen varassa.

WhatHiFin artikkeli löytyy täältä.

www.apple.com/fi/