Apple julkaisi uuden HomePod 2 tammikuun lopulla. Vaikka HomePod 2 voi nopeasti katsottuna näyttää lähes samalta kuin aiempi HomePod, sitä se ei ole. Alkuperäinen HomePod julkaistiin vuonna 2017 ja niiden myynti lopetettiin keväällä 2021 ilman seuraajaa. Syksyllä 2020 Apple kuitenkin julkaisi HomePod minin.

Uusi HomePod 2 on lähes samalla designilla kuin vanha malli. Uusi malli on kuitenkin hieman korkeampi ja 200 g kevyempi. Sylinterin muotoinen runko on päällystetty kierrätetystä materiaalista tehdyllä akustisesti läpinäkyvällä verkkokankaalla. Laitteen päällä on taustavalaistu kosketuspinta, joka hehkuu alkuperäisestä HomePodista poiketen nyt laidasta laitaan. Poiketen aikaisemmasta mallista uudessa mallissa on irroitettava virtajohto, jota on saatavilla eri mittaisina.

Vaikka ulkoisesti laite näyttää lähes samalta edeltäjäänsä sen sisälmykset eroavat suuresti. HomePod 2 mallissa on viisi suuntaavaa diskanttia ja 4 tuuman high-excursion-elementti, jonka maksimi liikerata on jopa 20 mm. Edeltävässä HomePodissa oli seitsemän diskanttia.

HomePod 2 mallissa on myös uutta teknologiaa. Kaiutin analysoi sen ympäristöä usean sensorin ja mikrofonin avulla. Näiden avulla kaiutin pystyy säätämään äänen parhaaksi sen ympäristön mukaan. Teknisenä perustana HomePodissa on Apple S7 -piiri, joka on esimerkiksi Apple Watch Series 7 malleissa. Älynä kaiuttimessa toimii Siri ääniavustaja.

Homepodissa on yhä Ultra Wideband -tuki, jonka avulla kuunneltavan musiikin toiston voi siirtää iPhonesta älykaiuttimeen viemällä sen kaiuttimen lähelle. Kaiutin tukee myös Tread-verkkoa ja Matter-älykotistandardia, jonka ansiosta se yhdistyy Matter-tuellisten laitteiden kanssa ja sitä voi käyttää niiden ohjaamiseen.

Luonnollisesti HomePod 2 tukee Applen “spatial” tila ääntä, jolla Dolby Atmos kappaleet toistuvat ongelmitta. Homepodeja voi myös yhdistää keskenään saumattomasti esimerkiksi stereopariksi. Uudessa mallissa on lämpötila- ja ilmankosteus sensorit, jotka voi yhdistää Applen Home sovellukseen.

HomePod 2 on saatavilla kahdessa eri värivaihtoehdossa, jotka ovat keskiyö ja valkoinen. HomePod 2 hinta on 349 €.

apple.com