ARC-huonekorjaussovellus eli Anthem Room Correction päivitetty kolmanteen sukupolveensa. Uudistettu versio tottelee nimeä ARC Genesis ja on toistaiseksi monipuolisin.

Genesiksessä on parannetut algoritmit ja uusia säätöjä esimerkiksi syvemmän basson ja korkeiden taajuuksien tavoittelemiseksi.

Sovellus toimii Windows- ja Mac-tietokoneissa ja käyttää hyväkseen niiden suurempaa laskentatehoa verrattuna virittimien omiin huonekorjaimiin. Se on tarkoitettu käytettäväksi yhteensopivien Anthemin, Paradigmin ja MartinLoganin laitteiden kanssa.

Genesis mittaa ja säätää jokaisen kaiuttimen toiston kaiutinasetelmasta riippumatta. Se silottaa piikkikohdat ja vaimentumat niiden taajuusalueella mutta pyrkii myös säilyttämään huoneen hyödylliset akustiset ominaisuudet.

Järjestelmä mittaa huoneen vasteen 5-10 kohdasta kalibroidulla mikrofonilla, jollainen on mukana monissa ARC:ia ja PBK:ta tukevissa laitteissa. Sen pohjalta lasketaan ihanteellinen vaste ja jokaisen kaiuttimen yksilöllinen taajuuskorjaus.

ARC Mobile -sovelluksella pystyy myös optimoimaan ARC-yhteensopivan laitteiston iOS-mobiililaitteiden omalla mikrofonilla. Android-versiolla mittaukset rajoittuvat bassoihin. Saatavilla on myös kalibroitu mikrofoni, jonka voi liittää joko 3,5 millimetrin kuulokeliitäntään tai Lightning- tai USB-liitäntöihin.

www.anthemarc.com