Honor esitteli Kiinassa uudet Honor 9X -ja Honor 9X Pro -älypuhelimet.

Puhelimet täydentävät valmistajan keskihintaluokan valikoimaa. Niissä on muun muassa esiin pomppaava selfie-kamera. Designiltaan puhelimet muistuttavat hieman lippulaivaluokan View 20 -mallia.
Kumpikin malli tarjoaa 6,59 tuuman näytön, joka yltää FullHD+-tarkkuuteen.
Esiin pomppaava etukamera on molemmissa varustettu 16 megapikselin kennolla. Takana 9X:ssä on kaksoiskamera 48 megapikselin pääkennolla ja kahden megapikselin syvyyskamera. Pro-versiossa on näiden lisäksi kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera.
Molemmissa on Kirin 810 -järjestelmäpiiri. 9X:ssä on 4-6 gigatavua ram-käyttömuistia ja 64-128 gigatavua tallennusmuistia. Pro-mallissa ram-muistia on keskiluokan puhelimeksi mojovat kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 128-256 gigatavua. Muistikortilla tallennusmuistia voi kasvattaa enimmillään 512 gigatavua.
Akun kapasiteetti on molemmissa varianteissa 4000 milliampeerituntia. Latausliitäntänä on ajanmukaisesti usb-c. Puhelimessa on myös perinteinen kuulokeliitäntä.
Puhelimet ovat lasirakenteisia. Tunnistautuminen tapahtuu virtapainikkeeseen sijoitetulla sormenjälkilukijalla. Käyttöjärjestelmänä on toistaiseksi uusin Android 9.0 Pie varustettuna EMUI 9.1.1 -käyttöliittymällä.
Honor 9X:n värivaihtoehdot ovat ainakin Kiinassa punainen, sininen ja musta, joista kahdessa ensimmäisessä on Honor View 20:stä muistuttava X-kuviointi. Sen hinta Kiinassa on 180 euron tietämillä. Honor 9X Pro taas on tarjolla mustana, violettina ja punaisena. Sen hinta Kiinassa on noin 290 euroa.
www.hihonor.com