Audio Pro on esitellyt uuden BT5-kaiuttimen. Se on edullisempi, pelkällä bluetooth-yhteydellä ja aux-liitännällä varustettu vaihtoehto yhtiön wi-fi-yhteydellä ja monihuonetoistolla varustetuille malleille.

Ruotsalaisvalmistajan mukaan kaiutin on suunniteltu ennen kaikkea tilanteisiin, joissa wi-fi-yhteyttä ei ole saatavilla. Lähtökohtana oli suunnitteilla kaiutin, joka erottuu valmistajan aikaisemmista laitteista ulkonäöltään ja materiaaleiltaan mutta tarjoaa kompromissitonta äänenlaatua.

BT5:ssä on A10- ja A40-kaiuttimien tavoin kankainen suojaverkko. Viimeistelyvaihtoehdot ovat ajopuu, pähkinäpuu ja kiillotettu musta puu. Hallintapaneeli on alumiinia kosketuspainikkeet ovat Audio Pron T- ja C-sarjan kaiuttimista tuttuun tapaan pyöreät.

Toimintaperiaatteena on bassorefleksikotelo. Kaiuttimessa on myös d-luokan vahvistimet 10 + 30 watin teholla. Korkeat äänet hoitaa 0,75 tuuman dometekstiilidiskantti, bassoelementti on kooltaan neljä tuumaa, ja jakotaajuus sijaitsee 3 800 hertsin tienoilla. Taajuusalueeksi on ilmoitettu 50–20 000 hertsiä.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.audiopro.com