Google on tuomassa pian ilmestyvässä Android Q -käyttöjärjestelmässään uusia ominaisuuksia kuulokkeiden käyttöä helpottamaan. Yhtiö esittelee sitä Android-kehittäjäblogissaan.

Viime syksynä esitelty Fast Pair -ominaisuus on saapunut toistaiseksi vasta muutamiin kuulokkeisiin. Se on luotu nimensä mukaisesti helpottamaan parinmuodostusta bluetooth-kuulokkeiden kanssa. Kun Fast Pair -yhteensopivat kuulokkeet ovat lähellä, Android-laitteessa avautuu ilmoitus, josta parinmuodostuksen voi tehdä yhdellä painalluksella. Android-käyttöjärjestelmä tukee ominaisuutta versiosta 6.0 alkaen.

Nyt se saa uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat käyttöä entisestään. Päivityksessä on ajateltu kovassa huudossa olevia täyslangattomia kuulokkeita. Niistä käyttöjärjestelmä osaa päivityksen jälkeen ilmoittaa molempien kuulokkeiden sekä latauskotelon lataustasot erikseen. Kadonnutta bluetooth-laitetta voi myös etsiä laitteiden paikannussovellusten avulla, ja toimintoja ja asetuksia voi tarkastella yhdeltä sivulta.