WhatHiFi on testannut Audio Pron Addon C3 -monihuonekaiuttimen, joka on C-sarjan tuorein tulokas. Se on monihuonetuella ja wifi-yhteydellä varustettu versio T3-bluetooth-kaiuttimesta. Bluetooth, Airplay ja miniplugisisääntulo ovat silti mukana. Hinta on Suomessa 299 euroa. Audio Pron kaiuttimet ovat olleet WhatHiFin mieleen, sillä viime vuonna valmistaja sai peräti kolme toimituksen valintaa. Tälläkin kertaa kaiutin sai viisi tähteä.

Kyseessä on kannettava malli, jossa on 90 mm bassoelementti ja kaksi 75 millin diskanttia. Takana on refleksiportti. Kaiuttimen päällä puolestaan on kosketuspainikkeet, toistolähteestä kertovat ledit sekä nahkainen kantokahva. Varsinaisesti huvikseen mukana kanniskeltava se ei arvion mukaan kuitenkaan ole. Akunkestoa luvataan yhdeksäksi täydellä äänenvoimakkuudella ja 15 tuntia volyymin ollessa puolivälissä.

T3-malliin verrattuna kännykän lataamiseen soveltuva usb-liitäntä puuttuu ja tilalla on ethernet-liitäntä langallista nettiä varten. Monihuonejärjestelmän hallinta tapahtuu iOS- ja Android-mobiililaitteille ladattavalla Audio Pro Control -ohjainsovelluksella. Alkuasetusten tekemistä WhatHiFi kuvaa kivuttomaksi. Suoratoistopalveluista kaiutin tukee esimerkiksi Spotifytä, Tidalia ja Deezeriä, TuneIniä ja Napsteria. Lisäksi musiikkia on mahdollista toistaa esimerkiksi nas-verkkolevyiltä.

Toiston hienostuneisuutta kehutaan kaiuttimen kokoon verrattuna ja monihuonekaiuttimien luokassa. Äänessä on WhatHiFin mukaan painokkuutta, syvyyttä ja tekstuuria. Se on yhtä aikaa fokusoitunut ja ilmava ja täyttää kohtuukokoisen huoneen helposti. Ääni on dynaaminen ja tanakka äänenvoimakkuustasosta riippumatta, ja musiikki kuulostaa luonnolliselta.

Kaikkiaan Audio Pro Addon C3 on WhatHiFin mukaan loistavasoundinen kaiutin, joka haastaa Sonosin toden teolla, vaikka sovellus ei olekaan aivan yhtä vaivaton. Arvion voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

www.audiopro.com