Roon lisää ohjelmaansa tuen erinäisille Google Cast -laitteille, joihin kuuluvat Chromecast Audio, Chromecast (sukupolvet 1 ja 2), Chromecast Ultra, Google Home Mini ja Google Home Max. Käytännössä siis papan perinnevahvistimenkin saa tuunattua Roon-yhteensopivaksi alle neljänkympin Chromecast Audiolla, mikä on aikamoinen uutinen.

Toisto eri laitteiden kautta sujuu edelleen Google Home -sovelluksen kautta, mutta Roonin digitaalisen signaaliprosessorin avulla pystyy säätämään erikseen jokaisen niistä taajuuskorjainta. Koska Google-laitteiden koodiin ei ole koskettu, Chromecastit eivät kuitenkaan pääse hyödyntämään täysipainoisesti Roonin RAAT-protokollaa eivätkä ne tue UPnP:tä. Näytteenottotaajuus kuitenkin on tuplasti sen mitä AirPlayn kautta, eli 96 kilohertsiä.

Tietokoneen toisto-ohjelmana aloittanut Roon on nyttemmin saatavilla myös integroituna useisiin toistolaitteisiin. Se auttaa hallitsemaan ja hakemaan eri verkkolähteissä ja suoratoistopalveluissa olevaa musiikkia keskitetysti ja fiksusti lisäämällä kappaletietoihin metadataa. Vuositilaus maksaa 119 dollaria vuositilauksena tai 499 dollaria loppuelämäksi. Saatavilla on 14 päivän ilmaiskokeilu. Roon on saatavilla Macille, Windowsille, iOS:ille ja Androidille. Serverin voi pystyttää myös esimerkiksi Linuxille.

www.roonlabs.com