Audio Technica on julkistanut uudet ATH-L5000-kuulokkeet. Ne ovat ylelliset ja valmistajan mukaan audiofiilitasoiset suljetut kuulokkeet.

Äänen luvataan olevan sävyltään lämmin ja luonnollinen. Kuuloke-elementti on kooltaan 58 millimetriä ja siinä on hiilikuitu-polymeerikomposiitista valmistetut reunukset. Ratkaisun luvataan parantaneen huomattavasti ilmavirtauksia kalvolta reunalle. Kalvo on päällystetty timanttimaisella hiilipinnoitteella, minkä kerrotaan vähentävän säröä.

Kuulokekupeissa on käytetty synacore-puuta, joka valmistajan mukaan antaa äänen hengittää ja kypsyä ajan saatossa. Kuulokkeet valmistetaan Japanissa. Taajuusvasteeksi ilmoitetaan 5–50 000 hertsiä, impedanssiksi 48 ohmia ja herkkyys 100 desibeliä milliwattia kohden.

Mukana tulee kova laukku ja kaksi kolmen metrin johtoa, josta toisessa on 6,3 mm liitin ja toisessa balansoidut xlrm4p-liittimet. ATH-L5000-kuulokkeet saapuvat kauppoihin marraskuussa. Valmistajan sivuillaan ilmoittama hinta on 4 200 euroa. Tarkka hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa.

eu.audio-technica.com

www.bergsala.se