Sonyn reilu kuukausi sitten julkistama Xperia XZ3 on nyt myynnissä Suomessa. Siinä on kuuden tuuman näyttö, joka ensimmäisenä Sonyn älypuhelimena käyttää oled-tekniikkaa. Se myös pystyy toistamaan hdr-kuvaa. Xperia XZ3:ssa ei ole lähdetty kilpavarusteluun kameroiden määrässä. Takana on 19 megapikselin kenno. Etukameran kenno on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja varustettu f/1,9-aukolla.

Järjestelmäpiiri on Qualcomm Snapdragon 845, joka on yleinen tämän vuoden Android-lippulaivoissa. Sen kaverina on neljän gigatavun ram-muisti ja 64 gigatavun tallennusmuisti. Tarvittaessa tilaa saa lisää enintään 512 gigatavua muistikortin avulla. Käyttöjärjestelmänä on heti tuoreeltaan Android 9 Pie, jota suurimpaan osaan puhelimista vielä odotellaan.

Rakenteeltaan puhelin on lasia ja alumiinia. Takaa löytyy sormenjälkilukija. Näytön reunoilla on käytössä erikoinen Side Sense, joka antaa pikaisen pääsyn useimmin käytettyihin sovelluksiin kaksoisnapautuksella tai mahdollisuuden siirtyä takaisinpäin pyyhkäisyllä. Akulla on kapasiteettia melko tavalliset 3 330 milliampeerituntia.

Suositushinta puhelimella on 799 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen, metsänvihreä ja lila.

www.sonymobile.com