Japanilainen Audio Technica julkisti IFA-messuilla neljät uudet langattomat kuulokkeet.

ATH-AR5BT -kuulokkeet ovat korvan peittävää ja suljettua mallia. Niissä on 45 millimetrin elementit, joiden ansiosta taajuusvasteeksi luvataan 5 – 40 000 Hz. Bluetooth on versiota 4.1 ja varustettu aptX-, aac ja sbc-koodekeilla. Kuulokkeet tukevat myös nfc-parinmuodostusta.

Sanka on säädettävä ja kasaan taittuva ja pehmusteet ovat muistivaahtoa. Mukana tulee kantopussukka. Akulle luvataan kuunteluaikaa 30 tuntia ja valmiusaikaa 1 000 tuntia. Kauppoihin valmistaja lupaa uutuutta marraskuuksi. Hinta on parinsadan luokkaa.

Nappimalliset Bluetooth-kuulokkeet tottelevat nimiä ATH-CKR75BT, ATH-CKR55BT, ja ATH-CKR35BT. Yhteistä niille on noin 7 tunnin luvattu akunkesto, niskapanta ja mukana tuleva kantopussi. Niiden olennaisimmat toisistaan erottavat tekijät ovat elementin koko ja taajuusvasteen ulottuvuus diskanttipäässä.

ATH-CKR75BT

ATH-CKR75BT yltää 11,8 mm elementillä 40 kilohertsiin, CKR55BT taas 10,7 mm elementillä 35 kilohertsiin ja ATH-CKR35B puolestaan 9,8 mm elementillä 24 kilohertsiin. Edullisimmasta mallista puuttuu muissa malleissa oleva aptX-koodekki, mutta kaikki tukevat aac-koodekkia.

Nappimalliset uutuudet saapuvat kauppoihin ensi kuussa. Hinnat sijoittuvat noin kuudestakymmenestä eurosta noin 160 euroon.

eu.audio-technica.com