Suomalaiselle Bittium Tough Mobile -puhelimelle ja siihen liittyvälle Bittium Secure Suite -taustajärjestelmälle on annettu korkeimman tason Luottamuksellinen-tietoturvaluokitus. Se tarkoittaa, että puhelimella saa käsitellä ja luoda aineistoa, jonka suojaustasoksi on luokiteltu Luottamuksellinen. Sitä voi myös siirtää puhelimen ja taustajärjestelmien välillä.

Luokituksen on myöntänyt Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus. Se on ainoa mobiiliratkaisulle annettu Luottamuksellinen-hyväksyntä maailmassa. Bittiumin puhelimen käyttöjärjestelmä, käyttäjän tunnistus ja tiedonsiirto ovat kovennettuja Katakri 2015-vaatimusten mukaisesti ja nyt saamaansa tietoturvaluokitusta ajatellen. Suomen viranomaiset käyttävät Katakri 2015 -vaatimuksia, kun arvioidaan, kuinka hyvin kohdeorganisaatio kykenee suojaamaan salassa pidettäviä tietoja.

Nyt siis valtion eri organisaatiot voivat käyttää Bittiumin puhelinta ja sen taustajärjestelmää laajemmin ja luoda uusia, aikaisempaa ketterämpiä kommunikointitapoja. Puhelimet on kehitetty ja valmistettu kokonaan Suomessa, jolloin tietoturvaominaisuudet on mahdollista integroida sekä rauta- että lähdekoodipuolelle.

www.bittium.com