Sound Review on testannut Audio-Technican langattomat ATH-ANC700BT -vastamelukuulokkeet. Ne haastavat arvion mukaan kalliimmat kilpailijansa äänenlaadussa ja mukavuudessa. Hinnaltaan kuulokkeet ovat Suomessa 229 euroa.

Kuulokkeet on varustettu bluetooth-yhteydellä ja aptx:llä, jonka luvataan parantavan äänenlaatua. ATH-ANC700BT:ssä on 40 millimetrin kokoiset elementit. Akulle valmistaja lupaa 25 tuntia kestoa. Vastamelutekniikka on uusittu, ja tarkoituksena on ollut poistaa ympäristön meteliä edeltäjämallia leveämmältä kaistalta. Arvion mukaan itse vastamelutoiminnon aiheuttamat häiriöäänet ovat vähäisiä, ja vastamelutoiminto riittää kumoamaan pääosan toimiston metelistä ja julkisen liikenteen äänistä. Silti Bosen ja Sennheiserin tekniikat ovat tehokkaampia etenkin matalien häiriöäänten ehkäisyssä.

Äänenlaatua Sound Review luonnehtii loistavaksi niin langattomasti kuin langallisestikin. Toiston luvataan yltävän mukavan laajalle eli viidestä hertsistä 40 kilohertsiin. Bassossa on hieman korostusta mutta muuten kuulokkeet ovat melko neutraalit. Niinpä ne käyvät arvion mukaan sekä bassovoittoiseen että kitaravoittoiseen musiikkiin. Kuulokkeet kykenevät erottelemaan mukavasti musiikin eri kerroksia.

ATH-ANC700BT-kuulokkeet ovat Sound Review’in mukaan mukavat, sillä ne ovat kevyehköt ja runsaalla kädellä pehmustetut. Virtakytkin on fyysinen, mutta muut näppäimet ovat kosketustoimisia. Kosketusnäppäimet tosin voisivat olla arvion mukaan käyttäjäystävällisemmät. Rakenne on jämäkkä, sillä kuulokkeet on valmistettu kovamuovista ja metallista. Mukana tulee 1,2 metrin audiojohto, 30 cm usb-johto ja keinonahkainen kuljetuspussi. Täyteen lataamiseen kuluu viisi tuntia. Kuulokkeet pystyy taittamaan matkaa varten.

Kaiken kaikkiaan Sound Review pitää kuulokkeita hyvinä, sillä harvoin törmää langattomiin vastamelukuulokkeisiin, joska kuulostavat näin neutraaleilta. Mukavuuden ja äänenlaadun osalta ne kilpailevat kalliimpien Bosejen ja Sennheiserien kanssa, mutta eivät pärjää vastamelutoiminnossa.

Koko arvio löytyy Sound Review’n sivulta.