Audiolab on esitellyt pikkiriikkisen da-muuntimen. M-DAC Nano oli esillä jo Münchenin highend-messuilla viime keväänä, mutta nyt sen ominaisuudet ja hintatiedot ovat paljastuneet.

Äänilähteestä signaali kulkee laitteeseen langattomasti bluetoothin kautta. Laite tukee matalalatenssista aptX LL -koodekkia. Siinä on cd-laadusta 32-bittiseen ja 384-kilohertsiseen laatuun yltävä da-muunnin, joka ylinäytteistää bluetoothin kautta saamansa signaalin.

Äänenvoimakkuuspyörä on 64-portainen ja se toimii myös kappaleen vaihtajana ja taukonäppäimenä. Vahvistuksesta huolehtii analoginen H-luokan vahvistin. Käytettävissä on kaksi toistotilaa. Perustilan lisäksi on enhanced-tila, jossa laite optimoi äänenlaatua digitaalisten filttereiden ja ylinäytteistyksen avulla. Lähtönä on 3,5 millimetrin liitäntä.

Äänenlaatu vaatii veronsa, sillä perustilassa akunkesto on kahdeksan tuntia ja enhanced-tilassa kuusi tuntia. Myös lataus toimii langattomasti Qi-standardin mukaisesti. M-DAC Nano osaa sammuttaa itsensä 10 tunnin käyttämättömyyden jälkeen. Painoa laitteella on vain 28 grammaa.

Laite on myös yhteensopiva Google Assistant- ja Siri-puheohjauksien kanssa.

Suositushinta Suomessa on 199 euroa. Mukana tulee kuljetuspussi.

www.audiolab.co.uk

www.audelec.fi