Huawei on esitellyt uuden Watch GT -älykellon sekä Band 3 Pro -aktiivisuusrannekkeen. Huomionarvoisinta Watch GT:ssä on sille luvattu 30 päivän akunkesto, kun sykemittaus ja paikannus eivät ole päällä. Puolentoista tunnin kuntoilulla viikossa kello toimii kahden viikon ajan ja 22 tuntia jatkuvalla sykkeenmittauksella ja gps-paikannuksella.

Kellossa on 1,39 tuuman kokoinen pyöreä amoled-näyttö. Watch GT:llä voi seurata sykkeen ja sijainnin lisäksi korkeutta ja unta. Kellossa on kuntoilutoimintoja, ja puhelimen ilmoitukset saa näkyviin sen näytölle. Bluetoothin lisäksi kellosta löytyy nfc-yhteys. Cortex M4-piirin ohella kelloa pyörittää 128 megatavun rom-muisti ja 16 megatavun ram-muisti. Sykemittauksen algoritmi on kotimaisen Firstbeatin heiniä.

Kuoriltaan kellot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja niissä on keraaminen kehys. Vedenpitävyyttä on viiteen metriin saakka, joten kellon pitäisi kestää myös uintikäyttöä. Kellosta on classic- ja sport-versiot toisistaan poikkeavilla värityksillä ja rannekkeella.

Band 3 Pro -aktiivisuustanneke on myös varustettu amoled-kosketusnäytöllä, joka tosin on suorakaiteen muotoinen ja kooltaan 0,95 tuumaa. Myös siinä on sykemittaus, gps-seuranta ja unenseuranta. Ranneke on saatavilla silikonisella rannekkeella ja metallisella kuorella. Akun kapasiteetti on 100 milliampeerituntia ja sisällä sykkii Applo 3 -suoritin. Vedenkestävyys on 5ATM-tasoista, eli ranneke kestää 50 metrin syvyydessä kymmenen minuuttia.

Huawei Watch GT:n hinta Suomessa on 249 euroa ja myynti alkaa marraskuussa. Band 3 Pron hintaa ei ole vielä tiedossa. Euroopassa siitä pyydetään 99 euroa.

www.huawei.com