Viime aikoina on ilmestynyt useita uusia cd-soittimia. Exposuren ja Rotelin lisäksi nyt myös Audiolab on julkistanut uuden 8300CDQ:n. Se on hieman kehittyneempi malli 8300CD:stä. Yhteistä niille on levymekanismin lisäksi, digitaalinen etuvahvistin ja digitaalinen äänenvoimakkuuden säätö.

Eroavaisuuksiakin riittää, sillä CDQ:ssa on myös analoginen etuvahvistin ja kolme linjatasoista rca-sisääntuloa. Myös kuulokevahvistin löytyy 6,3 millimetrin liitäntöineen. Usb-liitännän kautta voi kuunnella mqa-tiedostoja. Digitaalisia liitäntöjä on yhteensä viisi, mihin kuuluu kaksi koaksiaalista ja optista liitäntää. Enimmillään laite yltää 32-bitin ja 384 kilohertsin laatuun sekä dsd256-toistoon.

Laitteessa on piiri, joka eristää analogisen puolen da-muuntimesta. Suunnittelussa on kiinnitetty muutenkin huomiota kohinan ja jitterin ehkäisemiseen. Valittavissa on seitsemän suodinta pcm-tiedostoille ja neljä dsd-tiedostoille. Lähtöliitäntöinä on koaksiaalinen, optinen, xlr ja rca.

Hinta ja saatavuus Suomessa ei ole vielä tiedossa. Britanniassa uutuus maksaa noin sata puntaa enemmän kuin 8300CD. Suomessa CD-version hinta on 1 299 euroa. Värivaihtoehdot ovat perinteiset hopeanharmaa ja musta.

www.audiolab.co.uk

www.audelec.fi