Juhlahetkinä kaipaa yleensä tunnelmaa kohottavaa valaistusta. Beamzin valosetillä saa rutkasti diskofiilistä kotibileisiin tai muihin pieniin tilaisuuksiin. Hintakin on vaivaiset 150 euroa. Kokeilimme, millaisen valoshow’n sillä rahalla loihtii.

Teksti: Joni Nikkola
Kuvat: Valmistaja

Välkkyvän valon ja musiikin yhteisvaikutus on lähes maaginen. Led-tekniikka on tehnyt tapahtumavalaistuksesta viime vuosina myös kevyttä ja edullista. Esimerkiksi Beamzin Partybar 3 sisältää neljä valokannua ja kahdeksankanavaisen dmx-ohjauksen, mutta koko paketti maksaa vain noin 150 euroa.

Valojen takaa löytyy näyttö ja painikkeet valo-ohjelmien valintaa sekä dmx-ohjauksen asetuksia varten. Luottokorttimallisella kaukosäätimellä säädöt onnistuvat nopeammin ja intuitiivisemmin.

 

Paljon vaihtoehtoja pieneen tarpeeseen

Ensimmäinen havainto Beamz Partybar 3:sta on keveys. Painoa järjestelmällä on vaivaiset kolme kiloa, joten valot kulkevat jalustoineen mukana tulevissa kantopusseissa yhdessäkin kädessä. Joutoaikoina ne sujahtavat helposti vaikka komeron nurkkaan.

Jalusta on kevytrakenteinen mutta melko tukeva. Painopiste on matalalla, ja jalusta pysyy asennossaan, vaikka ruuvit olisivatkin löysällä. Korkeus yltää vajaaseen 170 senttimetriin, mikä menettelee aikuistenkin pippaloissa.

Setissä on neljä valoa, joista jokaisen reunoilla on yhdeksän lediä – sinisiä, punaisia ja vihreitä. Keskellä on timanttia muistuttavat heijastimet, joiden sisällä on kolme kappaletta ledejä, yksi kutakin väriä. Heijastimet pyörivät sähkömoottorin voimin ja luovat kaleidoskooppimaista efektiä pienen surinan säestyksellä. Yhden watin ledit eivät ole valaistusteholtaan järisyttävät, mutta ne riittävät kotibileisiin.

Beamz Partybar 3:ssa on viisi valmista valo-ohjelmaa: kaikki valot päällä, hyppivä vaihto, liukuva vaihto, ääneen reagoiva ja strobo. Valo-ohjelmien valikoima riittää kotoisiin juhlatarpeisiin. Ääneen reagoivaa valo-ohjelmaa varten laitteen takana on mikrofoni säädettävällä herkkyydellä.

YHTEENVETO

Pirskeet pienellä vaivalla

Beamz Partybar 3 -valosetti on helppo ja edullinen ratkaisu koti-dj:lle tai pieniin bileisiin. Pienen koon ansiosta kynnys on siis matala silloinkin, jos pirskeitä on harvakseltaan.

Hieman ammattimaisempaakin valaistusta pääsee harjoittelemaan dmx-ohjauksen ansiosta, jos sijoittaa lisäksi muutaman kympin siihen tarvittavaan ohjaimeen.

+ Tukevuus ja keveys
+ Edullinen hinta
+ Dmx-ohjaus
– Vaatimaton valoteho

Beamz Partybar 3

Hinta: 149 €
Hankintapaikka: www.discoland.fi
Valokannuja: 4 kpl
Virrankulutus: 85 W
Dmx-kanavia: 8 kpl
Dmx-liitäntä: 3-napainen xlr (in ja out)
Mitat: 735 x 210 x 90 mm
Paino: 3 kg
Muuta: Kaukosäädin, jalusta


Mikä on DMX?

Dmx 512 eli yleisemmin pelkkä dmx viittaa valolaitteiden ohjausprotokollaan. Numero viittaa sen käyttämään 512 kanavaan. Dmx muistuttaa pitkälti musiikkilaitteissa käytettyä midi-protokollaa. Liitäntä on esimerkiksi mikrofoneista ja hifi-laitteiden välijohdoistakin tuttu xlr. Joissain ammattimaisemmissa laitteissa on käytössä viisinapainen xlr.

Valoja saa ohjattua esimerkiksi valopöydän liukusäätimillä ja napeilla. Saatavilla on myös tietokoneohjelmia ja usb-liitäntään liitettäviä ohjaimia.