Brittivalmistaja Audiolabin suunnittelijat ovat ahertaneet, sillä yhtiö julkisti Münchenin High End -messuilla joukon uusia laitteita. Ensinnäkin se kertoi 6000-sarjasta, johon kuuluu kaksi laitetta eli integroitu 6000A-vahvistin ja 6000CDT -cd-pyöritin. Sarja sijoittuu kolme vuotta sitten esitellyn 8300-sarjan alapuolelle.

6000A on a/b-luokan vahvistin, josta irtoaa 50 wattia tehoa kanavaa kohden. Kyseessä on valmistajan edullisin vahvistin vuosikausiin, sillä brittihinnaksi on ilmoitettu 600 puntaa. Vahvistimessa on sisäänrakennettu 32-bittinen da-muunnin, jolle voi syöttää digitaalisignaalia yhden koaksiaalisen ja kahden optisen sisääntulon kautta.

Analogista signaalia ottavat vastaan kolme linjatasoista liitäntää sekä mm-levysoittimille tarkoitettu phono-liitäntä. Langattomana yhteytenä on aptx:llä varustettu bluetooth. Halutessaan vahvistinta voi käyttää myös pelkkänä etu- tai päätevahvistimena. Pääte- ja etuasteille on myös omat virtalähteensä.

6000CDT taas on siinä mielessä 6000A:lle sopiva kaveri, että vahvistimen da-muuntimen ansiosta sellaista ei tarvita itse soittimessa. Levymekanismiin on otettu oppia 8300CD-mallista. Lukuvirheitä ehkäistään digitaalisella bufferoinnilla. Digikellosta huolehtii kristallioskillaattori jitterin minimoimiseksi. Brittihinnaksi ilmoitetaan 380 puntaa.

Värivaihtoehdot ovat kummassakin 6000-sarjalaisessa musta ja hopeanharmaa. Laitteet ilmestyvät kauppoihin näillä näkymin syksyllä.

Yhtiö haastaa myös Audioquestin ja iFin kaltaiset valmistajat entistä pienemmällä, edullisemmalla ja paremmin mukana kulkevalla da-muuntimella M-DAC Nanolla. Siinä on 3,5 mm kuulokelähtö ja aptx:ää tukeva bluetooth. Hinta pyörinee noin parin-kolmensadan tietämissä.

www.audiolab.co.uk

www.audelec.fi