Ortofon on kovassa vauhdissa tänä vuonna 100-vuotisjuhlansa kunniaksi. Nyt se on julkistanut kaksi uutta äänirasiaa, joista toinen on rajoitettuna eränä myytävä erikoismalli tutusta Concordesta ja toinen on uusi lippulaiva MC Century.

MC Century on nimensä mukaisesti moving coil -tyyppinen rasia, joka on valmistajan highend-luokan lippulaiva. Ortofon lupaa sen tarjoavan parasta mahdollista suorituskykyä tämän päivän analogitekniikalla. Sen antojännite on 0,2 millivolttia, timantti on erityismallinen nude timanttisella neulavarrella, ja käämitys on tehty kullatulla kuparilangalla. Itse rasian kuori on titaania.

Concorde Century on 1 000 kappaleen rajoitettuna eränä valmistettava erikoisversio Concordesta. Sen antojännite on 5,5 millivolttia, käämi on hopeoitua kuparia ja timantti on nude fine line -mallinen. Värivaihtoehtona on kromi. Sen luvataan tarjoavan täyteläistä, rentoa ja yhtenäistä ääntä, jossa on tilantunnetta, syvyyttä ja yksityiskohtia. Valmistaja kertoo rasian sopivan kaikille musiikkityyleille. Hinnaksi Ortofon ilmoittaa 599 euroa.

www.ortofon.com

www.ah-hifisystems.fi