Brittiläinen, 35 vuotta toiminut hifivalmistaja Audiolab on lanseerannut uuden 6000A-vahvistimen. Oled-näyttönsä ja valintapyöriensä puolesta se muistuttaa täysanalogista isompaa sisarustaan 8300A:ta.

Siitä poiketen 6000A sisältää myös ES9018 Sabre32 Reference -piirillä varustetun da-muuntimen. Se pystyy 24 bitin ja 192 kilohertsin laatuun, ja valittavissa on kolme digitaalista filtteriä. Suunnittelija Jan Ertner lupaa, että pelkästään da-muuntimen suorituskyky vetää vertoja saman hintaluokan daceille.

Digitaalisina liitäntöinä Audiolab 6000A:ssa on kaksi koaksiaalista ja kaksi optista sisäätuloa, linjatasoisia analogisia liitäntöjä kolme ja lisäksi löytyy mm-phonosisääntulo levysoittimelle, aptx:llä höystetty bluetooth-yhteys ja kuulokevahvistin. AB-luokassa toimiva pääte tarjoaa 50 watin tehon kanavaa kohti kahdeksan ohmin kuormalla. Kanavia on kaksi ja ne toimivat diskreetisti. Vaikean kuorman punnertamisessa auttaa yhdeksän ampeerin maksimivirta. Vahvistinta voi käyttää joko integroituna, etuvahvistimena tai pelkkänä päätteenä.

Audiolab 6000A:n värivaihtoehdot ovat perinteiseen tapaan musta ja hopea. Valmistaja lupaa uutuutta kauppoihin lokakuussa. Suomen hinta ja aikataulu eivät ole toistaiseksi selvillä, mutta Britanniassa siitä pyydetään noin 600 puntaa.

www.audiolab.co.uk

www.audelec.fi