Dynaudio on esitellyt uudet Xeo 10 -aktiivikaiuttimet. Viime helmikuussa yhtiö korvasi Xeo 4 -jalustakaiuttimen Xeo 20:llä ja Xeo 6 -lattiakaiuttimen Xeo 30 -mallilla. Uusin kymppimalli taas korvaa esimerkiksi WhatHiFissä palkitun Xeo 2:n.

Baffeli on nyt alumiinia. Diskanttielementtinä Xeo 10:ssä on edeltäjästään tuttu 28 millimetrin silkkidome. 140 millimetrin basso/keskiäänielementti puolestaan on uudistettu, samoin digitaaliseen signaaliprosessointiin perustuva jakosuodin, jonka jakotaajuus on 5 000 hertsiä. Valmistajan mukaan parannusta on tullut äänen hajontaan ja suorituskykyyn korkeilla äänenvoimakkuuksilla.

Xeo 10 on toimintaperiaatteeltaan bassorefleksikaiutin ja vahvistimelle luvataan tehoa 65 wattia. Liitäntöinä on optinen, rca ja 3,5 millimetrin aux-sisääntulo. Kaukosäädin on sama kuin Xeo 20:ssa ja Xeo 30:ssa, ja sillä voi hallita myös Dynaudio Connect -lähetintä, jolla saa halutessaan lisää toistolähteitä. Da-muunnin pystyy parhaimmillaan 24 bitin ja 96 kilohertsin laatuun.

www.dynaudio.com

www.scanteknik.fi