Audiolabin jo helmikuussa etukäteen Bristolin Hi-Fi Show’ssa esittelemä 6000N Play -verkkosoitin on nyt valmis ja saapuu myyntiin ensimmäisillä markkinoilla toukokuussa. Se täydentää ennestään 6000A-vahvistimesta ja 6000CDT-cd-soittimesta koostuvaa sarjaa.

Verkkotoisto hoituu monen eri valmistajan laitteista löytyvän DTS Play-Fi -monihuonealustan kautta, joka tukee korkearesoluutioista ääntä ja lähteistä muun muassa mobiililaitteita, tietokoneita, dlna-verkkolevyjä, Spotifytä, Tidalia, Deezeriä, Napsteria, TuneIniä ja Amazon Musicia. Se on myös Spotify Connect -yhteensopiva, eli laitteen voi valita toistolähteeksi suoraan Spotify-sovelluksesta.

Laitteessa on vain on vain virransäästötilan ja esivalintojen näppäimet, joista jälkimmäisiä on kuusi. Niihin voi tallettaa radio- tai nettiradioasemia ja soittolistoja. Sisuksissa on 6000A:sta tuttu ESS ES9018 Sabre32 Reference -da-muunnin ja 6000CDT-soittimesta tuttu eristetty virtalähde rengasmuuntajalla. Fyysiset liitännät löytyvät analogisena rca:na sekä digipuolelta koaksiaalisena ja optisena. Toisto onnistuu 24-bittisenä ja 192-kilohertsisenä Wi-Fi-yhteyden kautta, minkä lisäksi laitteessa on ethernet-liitäntä vakaampaa yhteyttä varten.

Uutuuden hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Britanniassa uutuus maksaa 450 puntaa. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopeanharmaa.

www.audiolab.co.uk

www.audelec.fi