Jo reilut 40 vuotta hifi-kaapeleita ja monenlaista muutakin valmistanut Audioquest on julkistanut kaksi uutta välijohtoa. Black Beauty ja Pegasus -johdot ovat hieman riisuttuja ja edullisempia versioita hintavammista Mythical Creatures -sarjan kaapeleista.

Johtimia on ainoastaan yksi, kun kalliimmissa versioissa niitä on useampi. Johdinmateriaalina on kuitenkin sama Perfect-Surface-Copper+ kuin ThunderBirdissä. Sen luvataan osaltaan vähentävän kohinaa. Mukana on myös maadoitusjohto, jossa on hopeaa.

Mukana on silti samaa teknologiaa kuin järeämmissä ThunderBird-, FireBird- ja Dragon-johdoissa. Molemmissa johdoissa käytetyn ZERO-Tech-tekniikan on tarkoitus vähentää kohinaa pienentämällä johtojen ominaisimpedanssia. Paksumman Pegasus-kaapelin mukana on lisäksi 72V-DBS-lisälaite, joka niin ikään vähentää kohinaa. Rca-versioon niitä on laitettu kaksi ja xlr-versioon kaksi.

Johtimia suojaa hiilestä ja grafeenista valmistettu verkko. Liittimien rungot on puolestaan päällystetty kuparilla. Black Beautyssä on lisäksi käytetty polyeteenivaahtoa ja Pegasuksessa polypropeenista valmistettuja putkia eristämiseen.

Niin Black Beautystä kuin Pegasuksesta tulee tarjolle xlr- ja rca-versiot. Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

audioquest.com

sonus.fi