Yhdysvaltojen Coloradosta kotoisin oleva Ayre Acoustics on julkistanut päivitetyn Twenty -version vuodesta 2009 myynnissä olleesta QB-09 DACista. Vuonna 2011 laite oli jo saanut tuen 24-bittiselle ja 192-kilohertsiselle äänelle, ja DSD-tuki tuli vuonna 2014.

Laite on saanut muutamia ominaisuuksia tuoreemmasta 8-sarjasta. Nyt näytteenottotaajuus on nostettu 384 kilohertsiin ja DSD-laatu 256-kertaiseksi. Uuden Diamond -antopiirin luvataan tarjoavan musikaalisempaa toistoa ja parempaa bassovastetta. JFET-differentiaaliaste taas madaltaa kohinatasoa.

Virtalähteen luvataan nyt auttavan entistä hienompien yksityiskohtien toistamisessa ja vaihtovirtasuodin parantaa resoluutiota. Räätälöity asynkroninen USB-teknologia vähentää entisestään häiriöitä. QB-09 DAC tukee myös HDCD-dekoodausta.

Laitteessa on nyt uusi ESS DAC, jonka luvataan myös tarjoavan parempaa signaali/kohinasuhdetta ja yksityiskohtien toistoa. Kuusikerroksisen piirilevysuunnittelun luvataan tarjoavan parempaa eristystä. Jitterin luvataan olevan nyt vähäisempää.

www.ayre.com

www.highendstudio.fi