Indieartistien musiikkia ja fanituotteita kaupitteleva Bandcamp on ilmoittanut uudesta palvelusta, jonka tarkoitus on helpottaa vinyylien julkaisemista. Uuden joukkorahoituspalvelun avulla aiempaa pienemmät bändit voivat julkaista musiikkiaan vinyylinä ilman taloudellista riskiä.

Idea on sama kuin Kickstarterissa ja Indiegogossa, eli artistit voivat aloittaa rahankeräyskampanjan albuminsa julkaisemiseksi, jos vähimmäissumma saadaan kasaan. Palvelun kautta voisikin olettaa tavoittavansa kyseisiä kanavia paremmin potentiaaliset fanit. Bandcamp huolehtii levyn prässäämisestä, kansien printtaamisesta ja valmiin tuotoksen toimittamisesta asiakkaille.

Artisteilla on Bandcampin mukaan täysi valta päättää levyn designista ja hinnoittelusta, eikä Bandcampilla ole omistusoikeutta levyyn. Vinyyliprässäyksestä huolehtivalla yhteistyökumppanilla on 60 vuoden kokemus bisneksestä.

Palvelu avautuu artistien ja levy-yhtiöiden käyttöön myöhemmin tänä vuonna, mutta sitä on jo koeponnistettu muutamilla pilottikampanjoilla kuten Jim Guthrien pelisoundtrackilla Below. Pääasiassa digiin keskittynyt palvelu on jo aiemmin tänä vuonna ottanut askeleen konkretiaa kohti avaamalla kivijalkaliikkeen Oaklandiin.

www.bandcamp.com