Genelec on julkistanut uuden Aural ID -ohjelmiston, joka auttaa mukauttamaan kuulokkeiden äänentoiston käyttäjän pään anatomian mukaiseksi. Lopputuloksena pitäisi olla alkuperäiselle uskollisempaa toistoa kuulokekuuntelussa.

Pään taajuusvasteen mittaus tapahtuu ottamalla 360 asteen videon päästä ja olkapäistä kännykkäkameralla. Video ladataan Genelecin verkossa toimivaan laskentapalveluun. Tähän asti vastaavan informaation keräämiseksi on tarvittu monimutkainen ja aikaa vievä prosessi kaiuttomine huoneineen ja mittamikrofoneineen. Genelec kuitenkin kertoo Aural ID:n mittaustulosten olevan kattavampia.

Palvelu laskee tarkan ja yksityiskohtaisen 3d-mallin pään ja yläruumiin alueesta, erityisesti korvista. 3d-mallista puolestaan lasketaan akustiset kentät siten, että äänen oletetaan saapuvan sadoista eri tulokulmista.

Tulokset on ladattavissa SOFA-tiedostona, joka on käytössä muun muassa pelien audiorenderöintimoottoreissa. Tähtäimessä onkin erityisesti akateemiset tutkijat, immersiivisen audion parissa työskentelevät ja VR- ja pelikehityksessä toimivat.

Aural ID -palvelu tulee saataville tämän vuoden toisen kvartaalin aikana.

auralid.genelec.com