Trusted Reviews on arvioinut Beyerdynamicin Aventho Wireless -kuulokkeet. Ne ovat on-ear-malliset langattomat. Hintaa Aventhoilla on hieman keskimääräistä on-ear-kuuloketta enemmän eli 449 euroa, mutta äänenlaatukin on arvion mukaan sen mukainen. Värivaihtoehdot ovat musta ja ruskea.

Beyerdynamic ei ole yleensä tunnettu näyttävästä muotoilustaan, mutta Aventho on poikkeus. Myös mukavuutta kehutaan arviossa, ja kuulokkeita pystyy pitämään useita tunteja päässä. Kuulokkeet eivät ole taittuvat, mutta kuulokeosat kääntyvät kuljetusta varten 90 astetta. Mukana tulee kangaskassi, audiojohto ja usb-c-latausjohto. Akun luvataan kestävän yli 30 tuntia. Kuulokkeet on varustettu kuitenkin aptX- ja aptX HD -koodekeilla.

Myöskään aktiivista vastamelutoimintoa ei ole, mutta arvion mukaan passiivinen vaimennus on riittävän tehokas. Hallinta tapahtuu virtanäppäimen ja hipaisutoimintojen avulla. Ne toimivat hyvin ja melko viiveettömästi.

Sapiskaa sen sijaan tulee ohjelmistosta. Sovellus ei nimittäin suostu päivittymään ilman laiteohjelmiston päivittämistä. Sen puolestaan pystyy tekemään vain Windows-tietokoneella. Sovellus on tavallista merkityksellisempi, koska sen avulla on mahdollista esimerkiksi kompensoida iän aiheuttamaa kuulon alenemaa. Testaaja ei kuitenkaan saanut sitä toimimaan tuntien yrittämisen ja päivityksenkään jälkeen. Toinen pienempi miinuspuoli on ajoittaiset häiriöäänet langattomassa toistossa.

Testin mukaan ääni on sen sijaan erinomainen, testaajan mukaan paras hänen kuulemansa langattomien on-ear-kuulokkeiden kategoriassa. Matalia bassoja ne toistavat yllättävänkin tymäkästi, keskiäänet ovat yksityiskohtaiset ja diskantit ovat selkeät. Niin ikään äänikuva on leveä. Kokonaisuutena soundi on silti neutraali.

Kaiken kaikkiaan kuulokkeet ovat mainiot, jos ei lasketa mukaan ohjelmisto-ongelmia. Nekin ovat yleensä korjattavissa.

Trusted Reviewsin arvio löytyy täältä.

www.beyerdynamic.com

www.f-musiikki.fi