Kamera-aiheinen Petapixel-sivusto on verranut Huawein kolmoiskameralla varustettua P20 Pro -puhelinta järeään täysikennoiseen Canon 5DS R -ammattilaiskameraan, joka maksaa uutena noin 3 500 – 4 000 euroa.

P20 Prota on ehditty jo luonnehtia 1–2 sukupolvea kilpailijoitaan edellä olevaksi. DxO-sivustolla se on saanut keskiarvosanaksi 109. Myös kaksoiskameralla varustettu P20-perusmalli pääsi kolmenumeroisiin lukemiin.

Petapixelin vertailun tulokset ovat niin ikään vaikuttavia. Puhelin laittaa yllättävän hyvin kampoihin Canonille tarkkuudessa ja yksityiskohdissa. Selkeämpi ongelma suoraan puhelimesta otetussa kuvassa on niin sanottu fringe-efekti eli kirkkaan ja tumman alueen rajalla ilmenevä värivirhe. Myös vinjetöitymistä eli kuvan nurkka-alueiden tummenemista esiintyy hieman. Molemmat tosin pystyy korjaamaan melko helposti jälkikäsittelyssä.

Lähes pilkkopimeässä puhelin tekoälyineen tuottaa itse asiassa kelvollisimman kuvan. Hämäräkuvauksessa se käyttää kuuden sekunnin valotusaikaa ja yhdistää tekoälyn avulla poimimansa yksityiskohdat yhteen kuvaan.

Sen sijaan zoomauksessa puhelin ei pärjää. Optinen zoom on Huaweissa kolminkertainen. Siitä eteenpäin on käytössä digitaalinen zoom, joka tarkoittaa käytännössä kuvan rajaamista. Testikuva 10-kertaisella zoomilla näyttääkin melko suttuiselta.

Täytyy kuitenkin muistaa, että verrataan lähes aina taskussa kulkevaa puhelinta monin verroin kalliimpaan ja suurempaan kameraan. Kuluneen sanonnan mukaan paras kamera on se, joka on mukana. Jos verrataan muihin älypuhelimiin, P20 Pro on myös zoomauksessa DxO:n mukaan ylivoimainen iPhone X:ään ja Googlen Pixel 2:een verrattuna.

Vaikuttaa siis siltä, että Huawei P20 Pro tekee peruskäytössä kuten kaupunki- ja maisemakuvien tai ihmisten kuvaamisessa erillisen kameran melko tarpeettomaksi. Eri asia on erityistapaukset, kuten vaikka luonto- tai taivaankappaleiden kuvaaminen.

Petapixelin vertailu tarkempine analyyseineen ja kuvineen löytyy täältä.

Täältä puolestaan löytää DxO:n testin kuvineen.