Lenbrook on ilmoittanut uudesta suuresta päivityksestä langattomaan BluOS -monihuonejärjestelmään. Se tuo tullessaan uusia suoratoistopalveluita, parannettua Alexa-puheohjausta ja lisää hallintamahdollisuuksia älykotijärjestelmien välityksellä.

Lenbrookin omien merkkien eli NADin ja Bluesoundin lisäksi BluOSin ovat ottaneet käyttöön Dali ja viimeisimpinä Monitor Audio ja Roksan. Uusi BlueOS 3.0 -versio on saapumassa syyskuun lopun tienoilla yhteensopivien laitteiden omistajille laiteohjelmistopäivityksenä.

Uusista suoratoistopalveluista mainitaan Soundmachine ja kiinalainen Baidu, joista kumpikaan ei ole Suomessa saatavilla. Alexan kautta voi päivityksen myötä hallita puheella muutakin kuin pelkkiä perustoimintoja langattomissa monihuonelaitteissa. Joissain maissa esimerkiksi voi valita ja toistaa musiikkia paikallisesta kirjastosta ja hallita muitakin kuin Alexan tukemia musiikkipalveluita. Käytettävissä on myös 40 esivalintaa, kuten mukautetut soittolistat. Suunnitelmissa on vastaavanlainen tuki muillekin puheohjauksille. Suomessa puheohjauksen uusista toiminnoista ei välttämättä ole niin paljon iloa toistaiseksi rajallisen tuen vuoksi.

Älykodin hallintajärjestelmistä tuettuna on PYNG 2.0, Lutronilta aikaisempien Radio RA2:n ja HomeWorksin lisäksi myös Caseta Pro ja RA2 Select. Joissain NADin laitteissa toimii myös PYNG OS2. Myös Control4-yhteensopivien laitteiden määrä NADin valikoimissa kasvaa.

Laiteohjelmiston päivityksen luvataan olevan uuden version myötä helpompaa.

support.bluos.net