Beyerdynamic esitteli IFA-tapahtumassa ennakkoon tämän vuoden aikana ilmestyviä Lagoon ANC -vastamelukuulokkeitaan. Niiden suunnittelijat ovat pohtineet ilmaisinledejä hieman keskimääräistä syvällisemmin.

Lagooneissa ei tarvitse tihrustaa pieniä ledejä kuulokkeiden reunasta, vaan ne loimottavat havainnollisesti kuulokkeiden sisäpuolelta. Bluetooth-parinmuodostustilassa kuulokkeet sykkivät sinisinä, ja kun yhteys on muodostettu, väri muuttuu oranssiksi. Vähäisestä latauksesta kuulokkeet ilmoittavat punaisella. Ladatessa väri puolestaan vaihtuu punaisesta oranssin ja keltaisen kautta vihreään. Lisäksi oikea ja vasen kuuloke loistavat eri värisinä, jolloin tietoa ei tarvitse metsästää sangan reunasta.

Lagooneissa tulee valmistajan mukaan olemaan vaihdettavat pehmusteet, kokoontaitettava rakenne ja kova kotelo. Langatonta toistoa ryydittävät Qualcomm aptX, aptX Low Latency ja AAC-koodekit. Puheääntä selkeyttää Qualcomm cVc -teknologia. Toiston voi räätälöidä omalle kuulolle MOSAYC-äänikalibroinnilla.

Hallinta tapahtuu kosketustoiminnoilla. Myös sovellus on tulossa kaveriksi, ja kuulokkeet ymmärtävät pysäyttää ja käynnistää toiston, kun ne ottaa pois päästä ja laittaa takaisin korville. Lisäksi kuulokkeilla voi komentaa Google Assistantia ja Siriä. Akunkestoa luvataan vastamelutoiminnon kanssa 24 tuntia ja ilman sitä 46 tuntia. Lataaminen sujuu usb-c:llä.

Lagoon-kuulokkeet ovat tulossa tämän vuoden aikana tiukasti kilpailtuun noin 400 euron hintaluokkaan, jota hallitsevat suositut Sonyn 1000X-sarjalaiset ja Bose QuietComfort 35 -mallit. Värit ovat musta/sininen ja harmaa/ruskea.

europe.beyerdynamic.com

www.f-musiikki.fi