Bluesound on päivittänyt mallistoaan urakalla. Kolme vuotta sitten esiteltyä Generation 2 -versiota seuraa nyt 2i -sukupolvi. Uudistetut laitteet ovat Pulse 2i-, Pulse Mini 2i -ja Pulse Flex 2i -kaiuttimet, Node 2i -toistin, Powernode 2i -verkkovahvistin, Vault 2i -verkkotoistin ja cd-rippaaja sekä Pulse Soundbar 2i. Pulse Sub sen sijaan säilyy ennallaan.

Kokonaista seitsemän laitetta saa Alexa-puheohjauksen, Apple Airplay 2 -tuen, kahden taajuusalueen Wi-Fi-yhteyden ja edullisinta Pulse Flex 2i:tä lukuun ottamatta myös bluetooth-lähetyksen langattomia kuulokkeita varten. Bluetooth-yhteydet on nyt varustettu aptX HD -koodekilla paremman äänenlaadun saamiseksi. Flex 2i:n tapauksessa tosin on tyytyminen aptX-koodekkiin.

Eniten on muuttunut Pulse 2i. Siinä on nyt 25 millimetrin kokoiset diskanttielementit sekä 130 mm bassoelementit, joita on nyt kaksin kappalein. Kaiuttimissa on nyt uudet vahvistimet ja uudistettu signaaliprosessori. Pulse Soundbar 2i:hin voi liittää Pulse Sub -subbarin ja takakaiuttimiksi Pulse Flex 2i:t surround-käyttöä varten.

Striimerit ovat saaneet sisäänsä muun muassa NAD Masters M50.2 BluOS -verkkotoistimesta perityn piiristön. Powernodessa on nyt kaksi toslink/3,5 mm analogista sisääntuloa ja Soundbarissa hdmi arcilla ja earcilla varustettuna.

Uusien laitteiden myötä myös BluOS-hallintasovelluksesta ilmestyi versio 3.0. Se tuo uusia ominaisuuksia myös vanhoihin Bluesound-laitteisiin. AirPlay 2 -tuki ei ole vielä valmis, vaan se on tulossa myöhemmän ohjelmistopäivityksen myötä.

Värivaihtoehdot ovat tuttuun tapaan musta ja valkoinen. Hinnat pysyvät pääosin suunnilleen samoissa, mutta Pulse 2i kallistuu jonkin verran. Suomen hinnat ja aikataulut eivät ole vielä tiedossa, mutta maailmalla laitteet ovat marraskuussa ilmestyvää soundbaria lukuun ottamatta saatavilla heti.

www.bluesound.com

www.ah-hifisystems.fi