AVPlussankin referenssikalustosta löytyvä Bluesound NODE päivittyi juuri kolmanteen sukupolveensa. Tutut ominaisuudet ovat tallella, ja uuttakin on tarjolla!

Bluesound NODE on vuosien varrella osoittautunut mainioksi ratkaisuksi, jos olemassa oleva äänentoistojärjestelmä halutaan päivittää tarjoamaan nykyaikaiset verkko- ja suoratoisto-ominaisuudet. Yhdessä siistissä kotelossa on nimittäin pitkälle kehittynyt valikoima erilaisia internetin musiikkipalveluita nettiradiokanavista tuttuihin striimauspalveluihin sekä laajat mahdollisuudet langattomaan hires-toistoon.

Bluesound NODE toimii joko vahvistimeen liitettynä tai suoraan esimerkiksi aktiivikaiuttimien kanssa. Uusimman N130-version suositushinta on 599 euroa, ja se on saatavana mustana ja valkoisena.

Bluesound on päivittänyt NODEn suhteellisen hillitysti. Aikaisemmista versioista tuttu tyylikäs muotoilu on edelleen vahvasti läsnä, ja muutokset ovat keskittyneet pääsääntöisesti laitteen sisäpuolelle. Pähkinänkuoressa laitteen prosessointitehot ja -kyvyt ovat parantuneet 2020-luvulle.

Uutta on muun muassa audiofiilitason 32-bittinen ja 384-kilohertsinen da-muunninsuunnittelu, joka mahdollistaa nyt myös mqa-tiedostojen toiston. Kaiken taustalla on valmistajan oma, kehittynyt mutta helppokäyttöinen ohjainsovellus, joka antaa käyttäjälleen lukuisia eri mahdollisuuksia räätälöidä soittimen toistoa muun muassa äänensävysäädöin.

Mukana on luonnollisesti myös monihuoneominaisuudet, sillä NODEn voi määritellä laajemman äänentoistokokonaisuuden aivoiksi. Maailmalla meritoitunut ja useaan kertaan palkittu BluOS-järjestelmä on sikäli ainutlaatuinen systeemi, että se voi tukea jopa 64:ää verkkosoitinta, jotka kaikki toistavat 24-bittistä ääntä.

NODEn ohjaaminen käy siis sujuvimmin BluOS-ohjainsovelluksella, mutta laitteen kansilevyssä on myös tyylikkäät pikaohjauspainikkeet. Toiston käynnistäminen ja pausettaminen, raidan vaihto ja äänenvoimakkuuden säätö onnistuu laitteesta hipaisemalla.

Tämän lisäksi liiketunnistimella varustetussa kosketuspaneelissa on viisi näppäintä esiasetetuille toiminnoille.

Uusi NODE tarjoaa tuttuun tapaan keskeisimmät liitäntämahdollisuudet niin analogisena kuin digitaalisena. Musiikin saa laitteelle langattoman tai langallisen verkkoyhteyden kautta, Applen Airplay 2:lla, aptx hd -tason bluetoothilla tai usb a -liitännällä. Uutta on lisäksi hdmi earc -liitäntä television liittämiseksi kokonaisuuteen. Mukana on niin ikään yhdistetty 3,5 millimetrin optinen ja linjaotto. Laitteessa on myös trigger-lähtö ja infrapunasensorin tulo.

Lähtöpuolella tarjolla on linjatasoinen stereo-rca, subwoofer-lähtö sekä digilähdöt koaksiaalisena ja optisena sekä kuulokeliitäntä. Lisäksi NODE tukee myös langattomia kuulokkeita tarjoamalla niille bluetooth-lähetyksen.

Bluesound-tuotteet tuo maahan AH-Hifisystems Oy.