Bose on julkistanut uudet Noise Cancelling Headphones 700 -vastamelukuulokkeet Yhdysvalloissa. Yhtiö luonnehtii niiden aloittavan uuden aikakauden ja olevan suurin loikka kuulokemaailmassa sitten QuietComfort-kuulokkeiden esittelyn. Tulossa on myös tänä vuonna täyslangattomat Bose Earbuds 500 -nappikuulokkeet ja ensi vuonna vastamelutoiminnolla varustetut Noise Cancelling Earbuds 700 -nappikuulokkeet.

Uutuudet perustuvat QuietComfort-kuulokkeisiin, mutta niiden luvataan mullistavan mobiilikommunikaation samalla tavoin kuin Bosen vastamelutoiminto mullisti mobiilikuuntelun. Kuulokkeissa on uutta teknologiaa, joka eristää käyttäjän puheäänen ympärillä olevasta melusta, jolloin keskustelun luvatan onnistuvan myös ruukassa, metrolaitureilla ja muun hälyn seassa.

Noise Cancelling Headphones 700 -kuulokkeet tukevat puheohjauksista Siriä, Google Assistantia ja Amazonin Alexaa. Uuden teknologian luvataan auttavan myös kommunikointia niiden kanssa, koska myös virtuaaliassistentti saa puheesta paremmin selvää.

Vastamelutoimintokin on päivitetty uuteen sukupolveen. Valmistajan mukaan sitä on nyt saatu eliminoitua vastamelutoiminnoille tyypillinen sihinä. Mukana on keskustelutila, jossa voi kuulla ympäröiviä ääniä mikrofonien kautta jutellessaan vaikkapa naapurin kanssa. Kuulokkeissa on uusi digitaalinen signaaliprosessori ja kahdeksan mikrofonia, joista kuusi on pyhitetty vastamelutoiminnon käyttöön.

Äänen osalta Noise Cancelling Headphones 700 -kuulokkeet hyödyntävät aktiivista taajuuskorjausta ja pyrkivät uskolliseen, kirkkaaseen, luonnolliseen ja tasapainoiseen toistoon. Kuulokkeet taittuvat litteäksi ja mukana tulee ohut, kova kantolaukku.

Painon luvataan jakautuvan tasaisesti koko sangan alueelle. Akunkestoa luvataan enimmillään 20 tuntia. Puheluiden ja musiikin hallinta sekä äänenvoimakkuuden säätö tapahtuu kapasitiivisilla kosketustoiminnoilla. Fyysisinä löytyvät virtanäppäin, vastamelutoiminnon hallintanäppäin ja puheassistentin aktivointi. Sovelluksen kautta voi mukauttaa ja vaihtaa asetuksia, päivittää ohjelmiston ja päästä käsiksi lisätoimintoihin.

Kuulokkeet tukevat Bose AR -alustaa, joka tunnistaa pään asennon ja katselusuunnan ja maustaa kokemusta lisätyn todellisuuden äänikerroksella. Tulossa on myös vastamelutoiminnon tarjoaman hiljaisuuden päällä soivat rentouttavat äänimaisemat.

Suomessa kuulokkeet tulevat maksamaan 419,95 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopeanharmaa. Tarkemmasta saatavuudesta tiedotetaan myöhemmin.

www.bose.fi