Dolby ja levy-yhtiöjätti Universal ovat kertoneet uudesta Dolby Atmos Music -projektista, jonka tarkoitus on yhteistuumin julkistaa tuhansia musiikkikappaleita Universalin mittavasta katalogista Dolby Atmos -muodossa. Luvassa kerrotaan olevan musiikkia laajalta kirjolta artisteja ja useista genreistä.

Dolby uudelleenmiksaa objektipohjaisesti paitsi vanhaa myös tyystin uutta musiikkia. Tarjolla pitäisi oleman mukaansatempaavaa äänikuvaa stereomiksaukseen verrattuna. Atmos-miksauksen luvataan laajentavan perustavanlaatuisesti musiikkikokemusta ja vapauttavan artistit ilmaisuvoimaisempiin ja kokeellisempiin ratkaisuihin.

Universalin studioista esimerkiksi Hollywoodissa sijaitsevassa Capitol Recordsissa, Lontoon legendaarisessa Abbey Roadissa ja nashvilleläisessä Berry Hill Studiosissa on Atmos-miksausmahdollisuudet.

Vaikka Atmos on ollut saatavilla vuodesta 2012 vuosia ja se on hiljalleen saatavilla jo edullisissakin kotiteatterivahvistimissa, tähän asti musiikkilevyjä on ilmestynyt vasta reilu 50 kappaletta, pääosin Blu-ray-muodossa. Ensimmäisten joukossa ovat olleet muun muassa Hans Zimmer, Kraftwerk ja R.E.M.

www.dolby.com

www.universalmusic.fi