Bowers & Wilkins on esitellyt Panorama 3 -soundbarin. Brittiläisen hifivalmistajan Dolby Atmos -soundbar tarjoaa 3.1.2-kanavaista toistoa ilman erillistä subbaria tai surround-kaiuttimia.

Panorama 3 on matala, vain 6,5 senttimetriä ja 121 senttimetriä leveä. Soundbarin luvataan soveltuvan hyvin yli 55-tuumaisten televisioiden kaveriksi. Mukana on myös seinäkiinnike. Etupaneeli on päällystetty kankaalla, ja soundbarin päällä on metalligrilli sekä kosketuspainikkeet.

Soundbarissa on 13 kaiutinelementtiä sekä kymmenen 40 watin vahvistinta. Etupaneelissa vasemmassa, oikeassa ja keskikanavassa on jokaisessa kaksi 50 millimetrin keskiäänielementtiä ja 19 millimetrin titaanidomediskantti. Päällä puolestaan on kaksi 50 millimetrin Atmos-elementtiä. Epätyypilliseen tapaan myös 100 millimetrin bassoelementit on sijoitettu yläosaan erillisiin koteloihin.

Laitteessa on yksi HDMI-liitäntä, joka on varustettu äänen ARC- ja eARC-paluukanavalla. Toinen vaihtoehto television liittämiseen on optinen sisääntulo. Omaa kaukosäädintä ei ole, mutta soundbar tottelee television kaukosäädintä optisen sisääntulon välityksellä.

Suoratoistoa varten tarjolla on aptX Adaptivella varustettu Bluetooth, AirPlay 2 ja Spotify Connect sekä korkearesoluutioista toistoa tukeva Bowers & Wilkins Music -sovellus. Sen kautta tarjolla on muun muassa Tidal, Deezer, Qobuz, Soundcloud, Last.fm ja TuneIn sekä sävynsäädöt diskantille ja bassolle.

Dolby Atmoksen lisäksi Panorama 3 tukee Dolby TrueHD:ta ja Dolby Digital Plussaa. Tulossa on myöhemmin myös monihuonetuki, jolloin Panorama 3:a voidaan käyttää yhdessä esimerkiksi muiden Panorama-soundbarien sekä Zeppelin-kaiuttimen ja Formation-soundbarin kanssa.

Panorama 3:n hinnaksi ilmoitetaan valmistajan sivuilla 999 euroa.

www.bowerswilkins.com