WhatHiFi on testannut Monitor Audion Monitor 100 -kaiuttimen, joka on hiljattain esitellyn Monitor-sarjan kahdesta jalustakaiuttimista suurempi. Lehti antoi niille neljä tähteä viidestä. Kyseessä ovat melko budjettiystävälliset kaiuttimet, sillä ne maksavat Suomessa 329 euroa parilta. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja pähkinäpuu.

Ulkoisesti silmiinpistävintä kaiuttimessa on rohkean oranssi kaiutinelementti, jonka voi halutessaan peittää suojakankaalla. Kyseinen basso/keskiäänielementti on kooltaan 165 millimetriä ja domediskantti 25 millimetriä. Kaiuttimen takana on liitännät kaksoisjohdotusta tai kahta vahvistinta varten.

WhatHiFin arvion mukaan kaiuttimien tarjoama tilantunne on avara ja skaalaa riittää. Toisto on dynaamista ja ketterää, ja se säilyy puhtaana kovemmallakin äänenpaineella. Eri taajuusalueet toistuvat yhtenäisinä ja ne myös ovat hyvässä tasapainossa. Bassopuolella on luonnetta ja tekstuuria. Keskialueelta ääni on tarkka ja artikuloiva.

Toisto ei silti ole arvion mukaan lämpimimmästä ja hienostuneimmasta päästä, eivätkä pianon yläharmonioiden toisto voisi olla parempi. Aikatarkkuudessa ja rytmiikassa ne taas eivät WhatHiFin mukaan pärjää Dalin Spektor 2 -kaiuttimille.

Arvion mukaan Monitor 100 -kaiuttimet eivät ole aivan yhtä houkuttelevat kuin Monitor Audion kehutut ja hieman kalliimmmat Bronze 2 -kaiuttimet, mutta hintakin on edullisempi. Toistoon myös pystyy vaikuttamaan sijoittelulla, ja WhatHiFin kokemuksen mukaan Monitor 100 -kaiuttimet ovat parhaimmillaan noin 30 sentin päässä seiästä.

Koko arvio löytyy WhatHiFin sivuilta.

www.monitoraudio.com

www.concepthifi.fi