Panasonic on esitellyt iskun- ja vedenkestävän Lumix FT-7 -kameran. Se on suunniteltu ääriolosuhteita ajatellen, sillä kameran luvataan olevan vesitiivis 31 metrin syvyyteen asti, kestävän pudotusta ja sietävän kylmyyttä -10 asteeseen saakka. Kamerassa on erityistä omassa lajissaan se, että siinä on elektroninen etsin. Takana on myös kolmen tuuman näyttö. Etsimen ja näytön välillä vaihdetaan erillisellä napilla.

Kenno on tarkkuudeltaan 20,44 megapikseliä. Se tallentaa 4k-videota 30 kuvan sekuntitahdilla, FullHD:ta 50 kuvan tahdilla ja HD-tasoista kuvaa 100 kuvan sekuntitahtia. Valokuvia voi tallentaa perustarkkuudella 10 kappaletta sekunissa ja kahdeksan megapikselin 4k Photo -tilassa 30 kappaleen sekuntivauhdilla. Ainoa valokuvan tallennusformaatti on jpg.

Linssin polttoväli on kinovastaavana 28–120 mm ja sen valovoima on f/3,3–5,9. Kamera on varustettu optisella kuvanvakaajalla. Makrotilassa tarkennus onnistuu lyhimmillään viiden senttimetrin etäisyydelle.

Muita ominaisuuksia ovat sisäänrakennettu wifi-yhteys, jonka avulla voi siirtää kuvia mobiililaitteeseen ja ohjata kameraa sovelluksen avulla. Reissukuvausta ajatellen kamerassa on gps, korkeusmittari ja kompassi sekä itsenäisesti käytettävä led-valo esimerkiksi taskulamppukäyttöön. Kameraa voi tarvittaessa ladata usb-väylän kautta, joten lisävirtaa saa halutessaan esimerkiksi virtapankista. Liitännöistä löytyy myös hdmi.

Lumix FT-7 on nyt ennakkotilattavissa. Värivaihtoehdot ovat sininen, musta ja oranssi.

Mitat: 116,7 x 76,1 x 37,3 cm
Paino: 319 g
Hinta: 449 €

www.panasonic.fi