Arvostettu brittihifivalmistaja Bowers & Wilkins on lyönyt hynttyyt yhteen kiinalaisen laserprojektorivalmistaja Formovien kanssa. Yhteistyön ensimmäisenä tuloksena on kehitetty Formovie T1 TriColor -lähiheittoprojektori, jossa on sisäänrakennettu äänentoistojärjestelmä. Aikaisemmin Bowers & Wilkins on tehnyt samankaltaista yhteistyötä Philipsin kanssa sen lippulaivatelevision äänentoistojärjestelmän kehittämisessä.

Heittosuhde on 0,23:1 eli projektorilla on mahdollista saada 100 tuuman kuva ainoastaan 20 senttimetrin etäisyydeltä seinästä. Enimmillään luvataan 150 tuuman kuvaa. Projektori tarjoaa 4K-tarkkuutta, Dolby Visionia HDR10+:aa sekä audiopuolelta Dolby Atmos -ja DTS HD -dekoodausta. Kirkkaudeksi luvataan 2800 ANSI-lumenia ja kontrastiksi 3000:1. Laite tukee BT.2020-väriavaruutta.

B&W:n äänentoistojärjestelmä koostuu kahdesta eteenpäin suunnatusta 70 millimetrin ala-/keskitaajuuselementeistä ja kahdesta 20 millimetrin titaanidiskantista. Elementit on koteloitu erikseen ABS-muovista ja lasikuidusta valmistettuihin koteloihin. Vahvistimessa on 2 x 15 wattia tehoa, ja tarjolla on B&W:n suunnittelijoiden virittämiä äänitiloja. Lupausten mukaan tarjolla on erottelukykyistä toistoa, selkeää dialogia värittymätöntä keskialuetta ja alas ulottuvaa bassoa.

Sisuksista löytyy kolme gigatavua RAM-käyttömuistia DDR4-muodossa sekä 64 gigatavua eMMC-tallennusmuistia. Liitäntöinä on kolme HDMI:tä, USB, Ethernet sekä analogi- ja digitaalilähdöt. Käyttöjärjestelmänä on FengOS.

Ainakin aluksi projektori on saatavilla ainoastaan Kiinan kotimarkkinoilla. Toistaiseksi ei ole tietoa sen saapumisesta muualle maailmaan.

www.bowerswilkins.com

www.formovie.com