Saksalainen Canton on esitellyt parin kuukauden sisällä jo toisen uuden soundbarin. Heinäkuussa esitelty Smart Soundbar 9 on saanut mallistossa yläpuolelleen Smart Soundbar 10 -mallin, joka on lippulaivamalli.

Mukana on Smart Soundbar 9:stä tuttuun tapaan monihuonejärjestelmä, Wi-Fi-yhteys ja Chromecast, mutta lisäksi myös Dolby Atmos ja kosketustoiminen hallintapaneeli. Kaiutinelementeissäkin on eroavaisuuksia.

Kaiutinelementtejä on kahdeksan kappaletta: kaksi 19 millimetrin silkkidomediskanttia, kaksi alumiinista 50 millimetrin keskiäänielementtiä ja neljä ylöspäin suunnattua 79 millimetrin bassoelementtiä. Mielenkiintoisena ratkaisuna kaksi bassoelementeistä muuttuu Dolby Atmos -toistossa laajakaistaelementeiksi. Vahvistimessa on tehoa 300 wattia.

Sisäänrakennetun Chromecastin kautta on mahdollista toistaa kattavaa määrää suoratoistopalveluita. Lisäksi Cantonilla on oma Smart -tuoteperhe, joista voi rakentaa surround- tai monihuonejärjestelmän. Korkearesoluutioista toistoa soundbar tukee langattomasti 24 bitin ja 96 kilohertsin laatuun saakka, HDMI:n kautta se yltää 24 bitin ja 192 kilohertsin toistoon.

Muista kuin Atmos-formaateista laite kykenee dekoodaamaan Dolby Digitalia, DTS Digital Surroundia ja DTS TruSurroundia. HDMI-liitäntöjä on peräti neljä kappaletta ja laite tukee 4K-läpivientiä. Lisäksi laitteessa on optinen, koaksiaalinen ja RCA-sisääntulot sekä subbarilähtö.

Soundbar 10:n saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole tiedossa. Ensimmäisillä markkinoilla se nähdään kuitenkin jo syyskuussa.

www.canton.de/en

www.audelec.fi