Perinteikäs tanskalainen hifivalmistaja Bang & Olufsen on esitellyt kaikkien aikojen ensimmäisen soundbarinsa – ellei lasketa lukuun Harmony TV:n kekseliästä kaiutinratkaisua.

Beosound Stage tukee Dolby Atmos -toiston lisäksi Dolby TrueHD:ta, AirPlay 2:ta, Bluetoothia, B&O:n Beolinkiä ja siinä on sisäänrakennettu ChromeCast. Varsinaisia ylöspäin suunnattuja Atmos-kaiuttimia laitteessa ei ole, vaan vaikutelman luvataan välittyvän eteenpäin suunnatuista elementeistä Atmos-prosessoinnin voimin.

HDMI-liitäntä tukee tuoretta eARC:ia, joka mahdollistaa aiempaa ARC:ia laadukkaamman ja monikanavaisemman äänen siirtämisen televisiosta. Videopuolelta soundbar tukee 4k HDR -läpivientiä. Lisäksi sisääntuloliitäntöinä ovat RCA ja 3,5 mm AUX. Laitteen luvataan tarjoavan yhtiölle tunnusomaisen soundin televisioon kuin televisioon. Mukana on neljä kuuntelutilaa – televisiolle, musiikille, elokuville ja yötila hiljaisempaan kuunteluun. Niitä voi vielä säätää taajuuskorjaimen ansiosta.

Kolmiteinen järjestelmä sisältää 11 kaiutinelementtiä, joista jokaista varten on oma 50 watin D-luokan vahvistin. Niihin kuuluu neljä 100 millimetrin bassoelementtiä, joiden valmistaja lupaa tarjoavan sen verran potkua, ettei erilliselle subwooferille ole tarvetta. Lisäksi löytyy neljä 38 millimetrin keskiäänielementtiä ja kolme 20 millimetrin diskanttia. Elementit on aseteltu 45 asteen kulmaan immersiivisemmän äänen tuottamiseksi.

Design on tuttuun tapaan tärkeässä osassa myös Beosound Stagessa. Siitä vastaa tanskalainen NORM Architects. Kehys on hopean tai pronssin väristä alumiinia tai savutammea, kankaasta vastaa niin ikään tanskalainen Kvadrat. Laitteessa on kaiverrettu ja kosketustoiminen hallintapaneeli.

Beosound Stage saapuu maailmanlaajuisesti myyntiin loppusyksystä. Valmistajan ilmoittaman hinnat eivät juuri eroa muista premium-soundbareista: alumiini- ja pronssiversio maksaa 1 500 euroa ja savutammen värinen 2 250 euroa. Jälkimmäinen tulee saataville ainoastaan Bang & Olufsenin omiin liikkeisiin.

www.bang-olufsen.com