Cat ensiesitteli Suomessa uuden S61-lippulaivapuhelimensa, joka julkistettiin keväällä Mobile World Congressissa. Se on edeltäjänsä S60:n tapaan varustettu monipuolisilla ominaisuuksilla erityisesti rakennustöitä tai muuta rassaamista ajatellen.

Edeltäjästä tutun lämpökameratoiminnon luvataan olevan nyt kuvanlaadultaan parempi, ja tarkkuus on noussut vga-laadusta hd-tasoon. Sen mittausaluetta myös on laajennettu 400 celsiusasteeseen saakka. Lisäksi lämpökameran kanssa toimii MyFlir-sovellus, jossa on vinkkejä ja ohjeita sekä käyttäjien keskusteluyhteisö.

Laseretäisyysmittarilla voi mitata pinta-aloja sekä etäisyyksiä kahdeksaan metriin saakka. Tiedot tallentuvat kuvaan. Sisäilman laadun mittarilla voi seurata VOC-päästöjä, joita voivat aiheuttaa esimerkiksi maalit, liuottimet, puhdistusaineet, matot ja huonekalut. Puhelin ilmoittaa, kun pitoisuudet nousevat liian korkeiksi, jolloin tietää tuulettaa tilan tai pitää tauon. Lisäksi puhelin kertoo ilmankosteuden ja lämpötilan.

Myös rakenteensa puolesta S61 on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä, mistä vihjaa Yhdysvaltojen armeijan MIL Spec 810G -luokitus. Näyttö on kooltaan 5,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan Full HD. Sen luvataan olevan käytettävissä myös käsineillä ja märillä käsillä. Näytön kerrotaan olevan ulkokäyttöön optimoitu, ja sitä suojaa Gorilla Glass 5 -suojalasi.

IP68- ja IP69-luokitusten mukaisesti puhelimen pitäisi kestää upotuksen tunniksi kolmen metrin syvyiseen veteen. Lisäksi puhelimen luvataan kestävän pudotuksen 180 senttimetrin korkeudesta betoniin. Takakameran kennon tarkkuus on 16 megapikseliä ja etukameran kahdeksan megapikseliä. Puhelin pystyy kuvaamaan 4k-videota. Kameraa voi käyttää myös veden alla.

Järjestelmäpiiri on päivitetty Qualcomm Snapdragon 630 -malliin. Keskusmuistia on neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. MicroSD-kortilla tallennustilaa saa lisää. Käyttöjärjestelmänä on Android Oreo, johon on tulossa päivitys P-versioon. Akun kapasiteetti on 4 500 milliampeerituntia, ja puhelin tukee QuickCharge 4.0 -pikalatausta.

Cat S61 tulee myyntiin heinäkuun alussa Giganttiin, Poweriin, Verkkokauppa.comiin, Tekniset-myymälöihin, Veikon Koneeseen ja DNA-, Elisa- ja Telia-operaattoreille. Puhelimen suositushinta on 899 euroa.

Korjaus 8.6.2018 klo 14.42. Kerroimme uutisessamme, että lämpökamerakuvaa pystyy suoratoistamaan. Ominaisuus ei kuitenkaan ole toistaiseksi saatavilla.

www.catphones.com