Soittoharrastus vaatii tavallista enemmän sinnikkyyttä, jos kärsii esimerkiksi kuulo- tai näkörajoitteista. Bufferilla työskentelevä Joe Birch on kehittänyt uudenlaisen Chord Assist -kitaran. Hän sairastaa verkkokalvorappeumaa, joka aiheuttaa hänellä putkinäköisyyttä. Se ei ole estänyt häntä harrastamasta kitaran- ja bassonsoittoa, ja nyt Birch haluaa levittää musiikin ilosanomaa entistä useammalle.

Chord Assist -kitarassa on Raspberry Pi -minitietokone, jonka pyörittämä ohjelmisto auttaa kitaransoiton eri osa-alueissa. Chord Assistant kommunikoi äänellä, sokeainkirjoituksella ja näytöllä. Siltä voi kysyä älykaiuttimen tavoin, miten jokin sointu soitetaan. Tällä hetkellä Chord Assistant on vielä prototyyppiasteella. Nähtäväksi jää, päästäänkö joskus vielä nauttimaan valmiista tuotteesta.

Kitara hyödyntää Google Assistant -virtuaaliavustajan Actions on Google -kehitysalustaa. Birch on yksi The Google Experts Program -ohjelman asiantuntijoista, jotka ymmärtävät Googlen teknologioiden päälle. He saavat Googlelta sponsoritukea matkustaakseen erilaisiin tapahtumiin sekä pääsyn tiimeihin, projekteihin ja resursseihin, joihin tavallisesti ei pääse.