Roon on esitellyt musiikkiohjelmistostaan uuden version 1.7. Uudistuksia on tehty rutkasti, mutta suurin niistä on Valenceksi kutsuttu uusi teknologia, jota on valmisteltu kahden vuoden ajan.

Valence-järjestelmä koostuu uudesta, massiivisesta pilvitietokannasta, joka hyödyntää koneoppimisalgoritmeja. Ne mallintavat musiikkikappaleiden ja artistien yhteyksiä toisiinsa entistä syvällisemmin, jolloin suositusten pitäisi oleman entistäkin osuvampia. Tarvittavan datan se saa Roon-yhteisöltä ja sen 100 000 asiantuntijakuuntelijalta.

Valence-teknologiaa on koeponnistettu jo aikaisemmin Roon Radiossa, ja nyt sovellus suosittelee sen voimin uusia julkaisuja käyttäjilleen. Suositukset ovat räätälöityjä käyttäjän musiikkikirjaston ja kuunteluhistorian perusteella ja paranevat sitä mukaa, mitä enemmän musiikkia Roonin kautta kuunnellaan.

Roonin haun luvataan olevan nyt aiempaa nopeampi ja tarkempi täysin uudistetun hakualgoritmin ansiosta. Tarjolla on uudessa versiossa myös mahdollisuus kuunnella artistien tai säveltäjien parhaita teoksia Artist Play -ja Composer Play -toimintojen avulla.

Klassisten teosten ja säveltäjien näkymässä tiedot ovat nyt selkeämmässä ja ymmärrettävämmässä muodossa. Teosten eri esitykset näytetään nyt suosituimmuusjärjestyksessä yhteisön kuunteluhistorian perusteella.

Teosten krediittejä on nyt monipuolistettu, sillä niitä on nyt 44 miljoonaa enemmän kuin aikaisemmin. Sovelluksessa on nyt uusi Live Radio -hakemisto, joka sisältää yli tuhat Roon-yhteisön kuratoimaa radioasemaa. Radioasemia voi selata genren mukaan ja niitä voi tallentaa kirjastoon.

Kaikkiin muutoksiin pääsee tutustumaan Roonin blogista.

www.roonlabs.com