Äänikorteistaan parhaiten tunnettu Creative Labs on esitellyt Berliinin IFA-messuilla uuden Sound Blaster X3 -äänikortin. Se sisältää ensimmäisenä laitteena valmistajan uuden Super X-Fi -prosessointipiirin, jonka luvataan luovan surround-tyyppisen äänentoiston kuulokkeissa ja personoivan sen luonnollisen kuuloiseksi.

Mukana on X-Fi-teknologian lisäksi myös korkearesoluutioinen 7.1-kanavainen USB DAC, joka yltää 32 bitin ja 192 kilohertsin äänenlaatuun. Kuulokevahvistimen taas luvataan kykenevän ajamaan studiolaatuisia kuulokkeita.

Laite kykenee myös Dolby Digital Live -enkoodaukseen, jolloin sen voi liittää ulkoiseen vastaanottimeen ja siitä edelleen monikanavaiseen kaiutinjärjestelmään. Niinpä se sopii pelien lisäksi myös elokuvien äänentoistoon.

Sound Blaster X3:n voi liittää PC- ja Mac-tietokoneisiin sekä PlayStation 4 -ja Nintendo Switch -konsoleihin. Tietokoneita varten tarjolla on Sound Blaster Command -sovellus ja konsolikäyttäjiä varten vastaava mobiilisovellus.

Samalla Creative julkisti myös langattomat SXFI Theater -kuulokkeet, jotka hyödyntävät samaa Super X-Fi -teknologiaa. Niiden luvataan tarjoavan elokuvateatterimaista audiokokemusta. Ääni siirtyy 2,4 gigahertsin langattomalla tekniikalla, jonka luvataan tarjoavan huomattavasti pienempää latenssia kuin Bluetooth.

Akunkestoa luvataan 30 tunniksi, mikä on langattomiksi kuulokkeiksi kunnioitettava aika. Mukana on pelimikrofoni, ja se on X3-äänikortin tavoin yhteensopiva PC:n, Macin, PlayStation 4:n ja Nintendo Switchin kanssa.

www.soundblaster.com