LG on tuomassa 8K-televisionsa myyntiin ensimmäisissä Euroopan maissa. Suomen osalta aikataulua ja hintaa ei ole vielä tiedossa, mutta Saksassa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa päästään ostoksille jo tässä kuussa.

Tarjolle tulee kaksi mallia, joista 75SM99, joka on kooltaan maltillisemmat 75 tuumaa. Siinä LG on käyttänyt NanoCell -paneelia, joka on käytännössä jatkokehitelty LED-paneeli syvemmän mustan tason ja jyrkemmän kontrastin saavuttamiseksi. Siinä on käytetty LG:n paikallista Full Array Local Dimming Pro -himmennystä, joka on optimoitu 8K-tarkkuudelle.

LG 88Z9 Signature OLED 8K TV on 88 tuuman kokoisena valmistajansa tähän mennessä kookkain OLED -televisio. Paneeliratkaisu poikkeaa markkinoille tähän mennessä saapuneista 8K-televisioista, sillä Samsungin ja Sonyn ensimmäisissä malleissa on käytetty LED-paneelia.

Molemmissa televisioissa tarjolla on 8K Ultra HD -resoluutio eli 7680 x 4320 pikseliä, jolloin kokonaispikselimäärä on 16-kertainen Full HD:hen verrattuna – 33 miljoonaa pikseliä. Televisiot käyttävät 8K-ylinäytteistystä vaatimattomamman resoluution materiaalin muuntamiseksi 8k-tarkkuuteen. Kuvaprosessorina on toisen sukupolven α (Alpha) 9 Gen 2 8K. Tuki löytyy Cinema HDR:lle, Dolby Visionille ja Technicolorin Advanced HDR:lle 4K-tarkkuuteen asti sekä Hybrid Log Gammalle ja HDR 10:lle 8K:hon asti.

Televisiot tukevat lisäksi AirPlay 2 -striimausta ja monihuonetoistoa yhteensopivilta Apple-laitteilta sekä HomeKit-älykotialustaa. Joillekin markkinoille on luvassa myös Google Assistant -ja Amazon Alexa -puheohjaukset.

www.lg.com/fi