37-vuotias brittiläinen hifivalmistaja Creek Audio on lyömässä tänä vuonna isompaa vaihdetta silmään. Yhtiö siirtää laitteidensa valmistuksen Kiinasta Eurooppaan. Luvassa on useita uutuuslaitteita ja valmistajan mukaan isoimpia muutoksia Creek Audion historiassa.

Koko tuotemallisto uudistetaan paitsi ulkoisesti myös sisäisesti. Kehitystä luvataan olevan tapahtuneen vahvistuksessa ja virtalähteissä. Creek lupailee myös julkistavansa tuotteen, jollaista sen katalogissa ei ole ollut 25 vuoteen. Hinnat tulevat olemaan profiilin kohotuksen myötä jonkin verran aikaisempaa korkeammat.

Bristol Hi-Fi Show’ssa yhtiö antoi jo esimakua tämän vuoden uutuuksista. Esillä olivat uuden Voyage-malliston CD10 -soitin ja integroitu i20 -stereovahvistin sekä CLS6-jalustakaiuttimet. Jälkimmäinen on ilmeisesti se 25 vuotta mallistosta puuttunut tuote.

Täysleveissä Voyage-sarjalaisissa on tyystin uudet piiristöt ja alumiininen etulevy. Integroidussa i20 -vahvistimessa on G-luokan vahvistin ja hakkuriteholähde. Laitteen luvataan ilmestyvän toukokuussa. Hinta on vielä vahvistamatta, mutta se liikkuu noin 2 000 punnan tietämillä.

CLS6-kaiuttimessa on metallidomediskantin lisäksi seitsemän tuuman elementti. Suojaverkko on magneettikiinnikkeinen. Tulossa on tänä vuonna myös kolmiteiset CLS8-jalustakaiuttimet ja suuremmat CLS9-mallit.

www.creekaudio.com

www.audiokauppa.fi