Kaiuttimistaan tunnettu tanskalaisvalmistaja Dali esitteli Berliinin IFA-tapahtumassa kaikkien aikojen ensimmäiset kuulokkeensa. Malleja julkistettiin kerralla kaksin kappalein – molemmat langattomia. Dali iO-6 -kuulokkeet haastavat kilpaillun vastamelukuulokkeiden Premium-luokan, kun taas Dali iO-4 -kuulokkeet ovat hieman edullisemmat kuulokkeet ilman vastamelutoimintoa.

Kuuloke-elementit ovat kooltaan 50 millimetriä ja niissä on paperi/kuitukartiot. Koteloinnin luvataan olevan jäykät ja rimoitetut kaiuttimien tapaan ja sisällä on kumiset vaimentimet. Muutenkin kuulokkeiden rakenteeseen on kiinnitetty huomiota, jotta ne kestäisivät sullomisen laukkuun.

Bluetooth-yhteys on varustettu parempaa äänenlaatua tarjoavalla aptX HD -koodekilla. Haluttaessa kuunnella voi myös langallisesti. Oikeanpuoleisessa kuulokkeessa on äänenvoimakkuuden säädin ja painikkeet toiston hallintaan. Lataus tapahtuu USB-C-johdolla. iO-4-malli yltää peräti 60 tunnin kuunteluaikaan, kun taas vastamelutoiminnolla varustettu iO-6 pääsee puoliväliin.

Värivaihtoehdot ovat molemmissa musta Iron Black ja valko-ruskea Caramel White. Kuulokkeet saapuvat ensimmäisille markkinoille lokakuussa. Tarkka hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa, mutta vastamelukuulokkeet sijoittunevat suunnilleen tyypilliseen Premium-mallin tienoille.

www.dali-speakers.com

www.hifistudioimport.fi