Tanskalainen Dali on julkaissut seinän sisään asennettavan Phantom M-675 -highend-kaiuttimen. Aiempiin saman sarjan kaiuttimiin verrattuna kaiuttimen luvataan tarjoavan alemmas ulottuvaa ja äänekkäämpää toistoa. Kaiutin on tarkoitettu niin kotiteatteri- kuin stereoasennuksiin.

Kaiutinelementtejä on kahdeksan kappaletta. Kaksi niistä on seitsemän tuuman basso/keskiäänielementtejä, joissa on käytetty Dalin omaa SMC (Soft Magnetic Compound) -teknologiaa. Sen luvataan vähentävän epälineaarista magneettista äänen säröytymistä. Bassopäätä ryydittää lisäksi neljä seitsemän tuuman passiivisäteilijää.

Ylätaajuuksista huolehtii kaksoisdiskantti, jossa on 28 millimetrin tekstiilidome ja 17 x 45 millimetrin nauhadikanttielementti. Jos kaiuttimen asentaa vaakatasoon esimerkiksi keskikaiuttimeksi, diskanttimoduulin voi kääntää. Mukana on magneettigrillit, jotka pystyy maalaamaan.

Bassopuolella toiston luvataan yltävän 49 hertsiin ja ylätaajuuksilla 25 000 hertsiin. Herkkyyttä löytyy 90 desibeliä ja maksimiäänenpainetta 110 desibeliä.

Hinta Suomessa on 2 499 euroa /kappale.

dali-speakers.com

jjhifi.fi