Signaaliprosessoinnistaan tuttu ruotsalainen Dirac on kertonut yhdessä piirivalmistaja BESin kanssa aikeistaan tuoda Dirac Virtuo -ja Dirac Opteo -optimointiohjelmiston kuulokkeisiin BESin piirin avulla. Valmiin piiriratkaisun avulla valmistajat pystyvät kehittämään nopeammin laadukasta toistoa tarjoavia kuulokkeita. Ensimmäisten julkistettujen kuulokevalmistajien joukossa ovat boAt, Monoprice ja Sudio.

Dirac Virtuo tarjoaa korkearesoluutioista binauraalista impulssivasteteknologiaa, jonka on tarkoitus tuoda kuuloketoistoon vastaavaa stereokuvaa ja ristivaikutusta kuin kaiuttimista kuunnellessa. Silloin ääni tulee pikemminkin edessä olevasta kaiutinparista kuin kuulijan pään sisältä, mikä tekee stereokuvasta realistisemman.

Dirac Opteo taas auttaa optimoimaan muun muassa taajuusvastetta, impulssivastetta, äänikuvaa, säröytymistä ja selkeyttä muun muassa korjaamalla vaihetta ja sekavaiheista impulssivastetta dataa hyväksi käyttäen.

BES valmistaa piirejä muun muassa Samsungille ja sen omistamalle Harmanille. Ennestään Dirac on tarjonnut vastaavia ratkaisuja auto- ja kotiteatterikäyttöön muiden piirivalmistajien kanssa. Nyt ollaan ensimmäistä kertaa asialla kuulokepuolella.

www.bestechnic.com

www.dirac.com