Denon on esitellyt kaksikanavaisen DRA-800H -viritinvahvistimen. Se yhdistää samaan pakettiin HEOS-monihuonejärjestelmän tarjoamat verkkotoistomahdollisuudet ja viisi kappaletta 4k-kuvaa tukevia hdmi-sisääntuloja. Videolähtönä on hdmi arc.

Jos siis aikomuksena on hankkia vahvistin yhtä lailla musiikin ja television äänentoistoon, mutta ei rakentaa monikanavaista kotiteatterijärjestelmää, nyt siihenkin on Denonin valikoimissa vaihtoehto.

Tehoa vahvistimelle luvataan 100 wattia kanavaa kohti, ja tarjolla on myös a/b-zoneliitännät, joiden ansiosta laitteeseen saa yhdistettyä kaksi kaiutinparia tai voi käyttää kaksoisjohdotusta. Etuvahvistinpuolelta löytyy kaksi 32-bittistä AKM AK4458 -da-muunninpiiristöä.

HEOS-sovelluksen suoratoistovalikoimaan kuuluvat muun muassa Spotify, Deezer, Tidal, Amazon Music, TuneIn ja uPnP. Muu langaton toisto sujuu AirPlay 2:lla ja bluetoothilla. Vahvistimessa on myös fm- ja dab+-radiot, phono-liitäntä vinyylisoittimelle sekä sisääntulot rca:na, optisena, koaksiaalisena ja usb-muodossa.

Vahvistinta pystyy hallitsemaan oman kaukosäätimen lisäksi useimmilla muilla kaukosäätimillä hdmi-cecin ansiosta. Laitteessa on myös Amazon Alexa-, Google Assistant-, ja Apple Siri -puheohjaukset, joilla voi esimerkiksi säätää äänenvoimakkuutta tai vaihtaa kappaletta ja toistolähdettä.

Vahvistin saapuu Suomeen heinäkuussa ja sen suositushinta on 699,90 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea.

www.denon.fi